×

Actie

Allerderm Etiderm Shampoo flacon 200 ml LEVERTIJD ONBEKEND

Bij lichte huidontsteking door bacteriën.
SKU
1428
€ 20,99

Voor 15:00 besteld en mits op voorraad, vandaag verzonden. Ook levering op zaterdag

Gratis verzending bij bestellingen boven €55,00!
Slechts €5,95* verzendkosten daaronder.
* Tarief voor Nederland

VRAGEN OVER DIT PRODUCT?
Ons team helpt u graag met al uw vragen over uw huisdier.

030-3035457
Ma t/m Vr 10:00 tot 14:00

Allerderm Etiderm Shampoo flacon 200 ml

Etiderm op basis van ethyllactaat is een mild reinigende shampoo bij oppervlakkige pyodermie, zoals bij pyotraumatische dermatitis, huidplooidermatitis, impetigo, folliculitis, chronische papulopustuleuze pyodermie en als lokale behandeling van seborroe.

Pyodermie is een ontsteking van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Dit ontstaat als het evenwicht van de huid wordt verstoord. Er zijn drie vormen van pyodermie: oppervlakkig (een ontsteking tussen de huidplooien), diep (een ontsteking in de opperhuid of huidzakjes) en zeer diep (een ontsteking in de haarzakjes of het onderhuidse weefsel). De behandeling hangt af van de diepte van de ontsteking en de mate van uitbreiding.

De werkzaamheid van ethyllactaat is gebaseerd op de eigenschappen van ethanol en melkzuur. Ethyllactaat wordt op de huid en, mede door zijn goede oplosbaarheid in vet, in de haarfollikels omgezet tot melkzuur en ethanol.

Ethanol heeft een bacteriedodende werking. Melkzuur verlaagt de zuurgraad van de huid, waardoor het eveneens een bacteriedodende werking heeft.

Verder bevat Etiderm Spherulieten®en chitosanide. Insluiting in microcapsules zoals Spherulieten®(meerlagige microbolletjes) verhoogt de beschikbaarheid van de therapeutische bestanddelen en bevordert de vochtinbrengende eigenschappen. Chitosanide is een rehydrerende stof: het trekt vocht aan in de huid.

AKI-systeem
Huidproblemen worden ingedeeld in drie groepen: Allergie, Keratoseborroe en Infectie.
De Virbac dermatologische lijn heeft een oplossing voor problemen binnen deze drie groepen. De flacons zijn voorzien van een A, K of I (behalve Allercalm shampoo, voor de droge en gevoelige huid) die corresponderen met de bovenstaande groepen.

Zo is simpel en snel te zien welke shampoo nodig is in de therapie ter behandeling van deze problemen.

Etiderm is voorzien van de I: Infectie

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Allerderm Etiderm Shampoo flacon 200 ml LEVERTIJD ONBEKEND