×

Frontline spray 250 ml

Frontline is het meest aanbevolen bestrijdingsmiddel tegen vlooien en teken voor de hond en kat. Frontline biedt een langdurig en effectieve bestrijding tegen alle vlooien, teken en bijtende luizen. Frontline Spray is een eenvoudig en makkelijk te gebruiken bestrijdingsmiddel. Door de handige spuitfles kunt u makkelijk doseren en aanbrengen op de vacht van uw huisdier.
SKU
1158
€ 53,75

Voor 15:00 besteld en mits op voorraad, vandaag verzonden. Ook levering op zaterdag

Gratis verzending bij bestellingen boven €55,00!
Slechts €5,95* verzendkosten daaronder.
* Tarief voor Nederland

VRAGEN OVER DIT PRODUCT?
Ons team helpt u graag met al uw vragen over uw huisdier.

030-3035457
Ma t/m Vr 10:00 tot 14:00

Frontline spray 250 ml

Gehalte aan werkzame en overige bestanddelen

Fipronil 250 mg
Excipiens hydro-alcohol q.s.p. 100 ml

Indicaties

De therapeutische indicaties zijn behandeling en preventie van infestaties door:

Vlooien: Ctenocephalides spp.
Teken: Ixodes ricinus
Bijtende luizen: Trichodectes canis Felicola subrostratus

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren.
Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen.
In afwezigheid van studies wordt het gebruik van dit product niet aanbevolen bij nietdoeldiersoorten.
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of de hulpstoffen

Bijwerkingen

Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het oplosmiddel. Onder de uitzonderlijk zeldzame vermoedelijke bijwerkingen werden na gebruik voorbijgaande huidreacties (roodheid, jeuk, lokaal haarverlies) gemeld. Uitzonderlijk werden overmatig speekselen, omkeerbare neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze symptomen), braken of ademhalingssymptomen opgemerkt na gebruik. Niet overdoseren. Indien u ernstige bijwerkingen of andersoortige reacties vaststelt die niet in deze bijsluiter worden vermeld, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Diersoorten waarvoor het diergeneesmiddel bestemd is

Honden en katten.

Toedieningswijze

Tegen de haren in, over heel het lichaam. De pels moet overal goed en gelijkmatig bevochtigd worden. Nadien product inwrijven zodat het product kan doordringen tot op de huid. Laten drogen, niet afdrogen. Posologie: 7,5 à 15 mg/kg, hetzij 3 tot 6 ml/kg lichaamsgewicht. Dit komt overeen met 2 - 4 verstuivingen/kg voor de flacon van 250 ml. De werkingsduur van het product bedraagt 3 tot 5 weken tegenover teken en, afhankelijk van de infestatiedruk, 1 tot 3 maanden tegenover vlooien. De verstuiving legt een beschermende film over de pels en geeft deze een glanzend uitzicht. In afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.

Aanwijzingen voor een juiste toediening

Voor een optimale doeltreffendheid wordt aanbevolen de dieren niet te baden of shampoo te gebruiken binnen de 2 dagen vóór of na de behandeling. Anderzijds, als het dier wordt gebaad, wordt aanbevolen om elke maand te behandelen en om niet meer dan twee maal per maand te baden of shampoo te gebruiken.

Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Geen speciale voorzorgen ten aanzien van de temperatuur bij de bewaring van dit diergeneesmiddel. Niet gebruiken na de vervaldatum vermeld op de flacon na EXP.

Speciale waarschuwingen

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dieren elkaar niet likken na de behandeling. Elk contact met de ogen van het dier vermijden. Niet verstuiven op een beschadigde huid. Honden niet laten zwemmen in rivieren binnen 2 dagen na de behandeling (zie rubriek Speciale voorzorgsmaatregelen voor de verwijdering van het ongebruikte diergeneesmiddel of eventueel uit het gebruik van een dergelijk middel voortvloeiend afvalmateriaal). Er kan aanhechting voorkomen van een enkele teek. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig uitgesloten worden. Vlooien van huisdieren infesteren vaak de mand van het dier, de inhoud en de gewoonlijke rustplaatsen zoals tapijten en zetels. Deze moeten behandeld worden, in geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen, met een gepast bestrijdingsmiddel en door regelmatig stofzuigen. Het product mag bij niet-gespeende puppies en kittens gebruikt worden. Om een juiste dosering te garanderen, moet het lichaaamsgewicht zo juist mogelijk bepaald worden om elke overdosering te vermijden. Laat de puppies en kittens volledig drogen in een warme en goed geventileerde ruimte alvorens ze terug bij hun moeder te plaatsen.

Bijzondere voorzorgen voor de persoon die het product toedient

Dit product kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken, daarom moet contact van het product met de mond en ogen vermeden worden. Dieren en toedieners met een gekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met Frontline Spray vermijden. Vermijd dat de inhoud in contact komt met de vingers. Indien dit optreedt, de handen wassen met zeep en water. Na accidentele blootstelling moet het oog zorgvuldig met zuiver water worden gespoeld. Handen na behandeling wassen. Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is, en kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet tijdens de dag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet toe te laten om te slapen bij de eigenaren, in het bijzonder kinderen. Niet roken, drinken of eten tijdens de behandeling. De dieren in een geventileerde ruimte behandelen. Het is aanbevolen wegwerphandschoenen en een aangepaste kledij te dragen tijdens de behandeling van de dieren.

Gebruik tijdens dracht of lactatie

Het geneesmiddel mag toegediend worden tijdens de dracht en lactatie. Overdosering (symptomen, procedures in noodgevallen, antidota), indien noodzakelijk De kans op bijwerkingen (zie rubriek ‘Bijwerkingen’) kan vergroten bij overdosering. Het is daarom aanbevolen om de dieren altijd met de juiste dosering overeenkomend met het lichaamsgewicht te behandelen.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor het verwijderen van niet-gebruikte diergeneesmiddelen of eventuele restanten hiervan

Ongebruikte diergeneesmiddelen of restanten hiervan dienen in overeenstemming met de nationale vereisten te worden verwijderd. Frontline Spray dient niet in de waterloop terecht te komen, aangezien dit gevaar kan opleveren voor vissen en andere waterorganismen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Frontline spray 250 ml