Heeft mijn hond extra vitamines nodig?

Hoewel niet alle honden extra vitamines nodig hebben, kan uw hond profiteren van een extra toevoeging aan het dieet. Of je wel of niet extra vitamines aan je hond geeft, kun je af laten hangen van de leeftijd, het inspanningsniveau en de algemene gezondheid van jouw hond.

Opgroeiende pups

Puppy's profiteren van extra vitamines gedurende hun eerste levensjaar. Deze extra vitamines zijn vooral belangrijk voor pups van een groter ras; zij kunnen alle hulp gebruiken om hun grote botten en sterke spieren te doen groeien! Verloren groei kan niet op latere leeftijd worden ingehaald, dus elke groeibeperking heeft invloed op jouw trouwe viervoeter. Ga door met toedienen van extra vitamines tot de hond een jaar of drie is. Hoewel de hond al niet meer lijkt te groeien, is de spiergroei nog volop in ontwikkeling.

Zwangere en zogende teef

Ook zwangere en zogende teefjes hebben baat bij extra vitamines. Een zwangerschap kan gezien worden als ware topsport. Je kunt je voorstellen dat een hond die niet alleen voor zichzelf verantwoordelijk is voor voldoende voedingstoffen maar ook voor (aanstaande) puppy's, daar ondersteuning bij nodig heeft. 

Actieve honden

Is jouw hond een ware atleet? Of het om een showhond gaat, een echte zwemmer of jouw maatje tijdens het joggen, actieve honden profiteren van extra vitamine supplementen. Constante inspanning vraagt veel van het lichaam: de spieren moeten herstellen en tegelijkertijd sterker worden. Een gebrek aan voedingswaarde zorgt er voor dat dit proces niet goed verloopt.

Oudere honden

We kunnen allemaal wel een beetje extra hulp gebruiken zodra we ouder worden en onze huisdieren zijn daar geen uitzondering op. We horen vaak dierenliefhebbers die zich druk maken over een dunnere vacht, een vacht die niet meer glanst of verminderde activiteit bij hun oudere hond. De extra ondersteuning van vitamines kan een hond echt weer doen herleven!

Andere gevallen

Wat als je hond gewoon minder fit lijkt dan anders? Vertrouw dan op je gevoel, jij kent jouw hond beter dan wie dan ook en wanneer iets opvalt is het belangrijk om goed op te letten. Sommige dieren hebben simpelweg meer mineralen nodig dan andere en sommige toevoegingen hebben een grote invloed op het immuunsysteem. Hoewel de oorzaak kan verschillen, is de oplossing vaak hetzelfde: versterk de immuun functie zonder telkens afhankelijk te zijn van de behandeling van diverse kwaaltjes. Het is altijd belangrijk om de dierenarts in te schakelen zodra het gedrag van de hond verandert of deze ziek wordt om zeker te zijn dat er niet iets ernstigs aan de hand is.

Als jouw hond voornamelijk binnen hangt om samen met jou Netflix te kijken dan behoeft deze zeker geen extra vitamines. Is uw hond actiever, dan raden wij bijvoorbeeld Nutri-Plus Gel en Megaderm Monodosering aan als extra toevoeging.